AhaBingo

Uppdaterad: 2021-04-09
Ursprungligen publicerat: 2009-03-17

AhaBingo har lyckats skapa ett härligt community kring sitt bingorum. Här uppmuntras det att kontakta andra bingovänner med till exempel privata chattar, gästböcker, bloggar, medlemssök, fotoalbum, forum med mera.

Hos AhaBingo kan du spela klassisk bingo samt variantbingo med ett par olika specialvarianter. Det finns flera olika bingorum hos AhaBingo, bland annat Kvällsbingo med snabbjackpott, Nordic 60, Maxitrippeln (max 3 brickor) och många gler.

En rolig detalj hos AhaBingo är möjligheten att slumpa fram bingobrickor med just dina turnummer (upp till 5 turnummer). Du kan också välja bingoutropare bland några av alla kändisar; Carolina Gynning, Per Morberg, Gert Fylking, Christer Sjögren, Timbuktu och många fler.

Varje tisdag är det ”tisdagsbonus” vilket innebär att du får 50:- extra att spela för om du gör en insättning under en tisdag.

Blir du stammis hos AhaBingo kan du utnyttja VIP-poängen som du får för varje bricka du köper, dessa kan du byta mot olika saker i AhaBingos shop.

Utomordentliga öppettider hos kundtjänst med telefonsupport alla dagar mellan 08.00 och 24.00. Det finns även kundtjänst via Livechatt och E-post.

Recension av ahaBingo

Man känner sig välkommen hos ahaBingo, mycket tack vare den ”virtuella” kontakten man får med bingoutroparna. När man väljer ett spel blir man välkomnad och presenterad av sin bingoutropare. Det är olika utropare för de olika bingorummen, för Supervarianten Megajackpott är det Timbuktu för ett annat är det Christer Sjögren och så vidare. Tröttnar du på din bingoutropare kan du när som helst, även under spelets gång ändra till den du hellre vill ha, eller helt enkelt stänga av ljudet helt.

De utropare som fanns att välja mellan när vi provade ahaBingo var:
Timbuktu, Christer Sjögren, Carolina Gynning, Gert Fylking, Katrin Schulman och Mr P som är en anonym mansröst. Själv tyckte jag att Timbuktu var den som funkade bäst i längden.

Hela tiden presenteras det hur många nummer det är kvar innan bingo för de olika spelarna och det går att stänga av autoduttning samt välja vilken färg man vill ha på duttarna.

En rolig funktion är att man kan välja sina turnummer och därefter slumpas det fram bingobrickor som innehåller just dina turnummer, en rolig funktion som vi hittills inte har sett hos någon annan nätbingosajt.

Du kan välja att visa upp till 12 brickor samtidigt, har du många brickor kan du välja att visa den bricka som för tillfället är närmast att få bingo.
Under spelets gång kan man chatta med sina medspelare och har användaren en profilbild syns denna vid spelarens namn som gör det hela lite mer personligt.

Insättning/uttag av pengar

Insättning sker via betalkort, Visa eller MasterCard. Du kan ta ut pengar genom en banköverföring till ditt bankkonto eller betalning till ditt Visa-kort (fungerar endast om du använt ett sådant för att tidigare sätta in pengar).

Community och medlemmar

Du kan söka efter vänner genom namn och/eller stad.
Under ”Nyheter” kan du se de senaste kampanjerna, jackpottarna och bonusarna.
Det finns ett ”Forum” där allt mellan himmel och jord diskuteras; det perfekta julbordet, recept, om jackpottar och mycket mer.

Under ”Min profil” kan du skriva en presentation av dig själv, lägga till en profilbild, ändra dina inställningar och uppgifter. Du kan till och med skriva en egen blogg; dela med dig av dina bingoäventyr! Har du skrivit foruminlägg kan du enkelt följa upp de via denna sida.

VIP-poäng

För varje bricka du spelar hos ahaBingo blir du belönad med VIP-poäng. Du kan alltid se hur många VIP-poäng du har precis under din kontobalans uppe i högerhörnet. I ”Shoppen” kan du sedan byta dina VIP-poäng med saker eller presentkort. Samlar du ihop riktigt många VIP-poäng kan du byta till dig en mobiltelefon, ipod eller till och med en dator eller TV.

Support och hjälp

Under ”Hjälp” finner du instruktioner om hur du kommer igång, hur spelen går till, hur du umgås med andra på ahaBingo, hur pengar och vinster hanteras med mera. Vi fann svar på allt vi funderade över här. Har man en fråga som inte besvaras finns Livechatt-support som är online de flesta timmarna om dygnet. Pratar man hellre med någon via telefon finns det ett supportnummer som du kan ringa för samma kostnad som ett vanligt lokalsamtal. Det finns givetvis också en e-mailadress som du kan mejla till. Vi ger supportfunktionen hos ahaBingo toppbetyg! Livechatt, telefon och e-mail, vad mer kan man begära?

Slutsats

Vi gillar verkligen ahaBingo! Mycket tack vare den sköna atmosfär som de på något sätt lyckats fånga. Det är lätt att komma i kontakt med andra spelare och de många bingoutroparna gör i alla fall mig på gott humör.