JackpotJoy

Uppdaterad: 2021-04-09
Ursprungligen publicerat: 2009-05-27

Jackpotjoy är ursprungligen en brittisk sajt, som 2012 tog steget att även lansera sig i Sverige. På kort tid har sajten därefter gått från att vara relativt okänd till en av de mest välbesökta spelsajterna i landet, antagligen delvis tack vare de minst sagt speciella TV-reklamerna som utan tvekan sticker ut från mängden.

Bingospel på Jackpotjoy

Oavsett vilken typ av bingo man föredrar bör man inte ha några problem att hitta något spelvärt på Jackpotjoy. Spelvarianterna är välkända för alla som spelat bingo tidigare, och i utbudet finner man bland annat klassisk 75-bollars bingo, mönsterbingo, 90-bollarsbingo och variantbingo (där man har hela fem vinstchanser istället för en).Det finns även en supersnabb variant för den som har bråttom, kallad RallyBingo – här börjar ett nytt spel var trettioende sekund!

Jackpotarna är generösa, och en rolig detalj på Jackpotjoy är att jackpotten delas med övriga spelare i rummet. 50% går till vinnaren och 50% fördelas på de övriga spelarna. På så vis blir alla glada när jackpotten går! Olika spel har olika jackpottar så har man dålig tur på ett spel kan man alltid pröva sin lycka i något annat.

Upplevelsen

Jackpotjoys webbsajt vinner kanske inga designpriser, men den är fullt funktionell och en av de mest lättförståeliga i branschen. Genom huvudmenyn på vänstersidan hittar man alltid snabbt till det man söker. Själva spelandet görs i ett särskilt fönster.
Bingospelen i sig är även de lätta att förstå, även om man aldrig spelat nätbingo tidigare. Annars är det ett vanligt problem bland bingosajter att det känns rörigt och svårt att komma igång, men så är alltså inte fallet här. Som vanligt hittar man även småspel att fördriva tiden med medans man väntar på nästa omgång.

Community & chatt

Även om Jackpotjoy inte själva gör någon stor sak av sitt community får vi konstatera att det är en livlig sajt med massor av aktivitet i chattrummen. Under vårt test, en helt vanlig måndagsförmiddag, var det fler än 30 personer inne och chattade, och två aktiva chattvärdar. Riktigt bra, och faktiskt bättre än många av konkurrenterna, inklusive de som säger sig fokusera extra på chatt och community.
Dessutom har Jackpotjoy unika och välproducerade chattspel som man inte hittar hos någon av konkurrenterna. En del kräver kunskap, andra mest snabba reflexer.

Mer än bingo

Eftersom Jackpotjoy egentligen snarare är en generell spelsajt än helt dedkerad till bingo hittar man givetvis massor av olika sorters spel att välja bland. Det finns ett stort utbud av slots där man kan spela välkända spel som Starburst, Tiki Mahiki och Wonderland. Somliga av dessa har riktigt höga jackpottar, ända upp i miljonklassen. Dessutom finns det en casinosektion med allt från roulette och blackjack till videopoker.
Har man svårt att välja finns en sida som listar de mest populära spelen på sajten. Ett besök till denna sidan är alltså att rekommendera om man är nybörjare. Även om utbudet är väldigt stort ligger det dock i lä mot vissa av konkurrenterna som erbjuder enormt många spel. Om detta är en för- eller nackdel beror på om man föredrar massor av valmöjligheter framför ett färre antal utvalda spel.

Bonusar

Nya spelare får 200% bonus på sin första insättning, ända upp till 2 000 kr. Dessutom får man 100 kr i ”prova på”-bonus redan efter registrering. Allt man behöver göra är att skapa ett konto och verifiera sin e-postadress. Därefter är det bara att sätta igång och spela! De här 100 kronorna är perfekta för att utvärdera sajten helt riskfritt och kan användas till alla typer av spel. Som vanligt gäller omsättningskrav innan man kan ta ut eventuell vinst.